مرحبا بكم ...منتديات صوان


لسنا الوحيدين .. ولكننا نسعى للأفضل
 
الرئيسيةاليوميةس .و .جبحـثالتسجيلدخول
تم بحمد لله عودة افتتاح المنتدى ،، اعضائنا الكرام نرحب بمشاركاتكم وتفاعلكم معنا وكل عام وأنتم بخير
منتديات صوان الذى يجمع كل الليبين يرحب بكم
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
سحابة الكلمات الدلالية
شتاوات شتاوي الرجل ليبيا nimbuzz حبيبي الجديد شعبي اريد اسماء اكسل ليبيه تردد خواطر مسجات محمد ليبية الله تحميل كلمات الحب اشعار القديم برنامج رسائل غناوي
المواضيع الأخيرة
» بعض الأنواع من الكفته
السبت 26 ديسمبر 2015 - 3:51 من طرف ابراهيم المحترف

» صور لآخر الصناعات التكنولوجية ..
الأربعاء 23 ديسمبر 2015 - 17:45 من طرف ابراهيم المحترف

» How to learn English كيف تتعلم الإنجليزيه
السبت 26 أبريل 2014 - 9:36 من طرف نبع الورود

» ياذاك الإحساس **/ بقلمي
الأحد 2 فبراير 2014 - 13:35 من طرف اليتيم

» لمحبي الأدب الفرنسي:تحميل 163 من أروع الكتب والقصص
الأحد 2 فبراير 2014 - 10:07 من طرف joud

» هل الله خلق الشر؟
الإثنين 13 يناير 2014 - 23:03 من طرف اليتيم

» كل عام وأنتم بخير
الأربعاء 16 أكتوبر 2013 - 8:59 من طرف joud

» شاآآآآمل ..أنواع الطلاء والرسم على الجدران..أحدث
الخميس 16 مايو 2013 - 3:11 من طرف enghaitham

» موقع إنجليزي خاص لكل من يود تعلم الانجليزية كلغة ثانية
الأحد 14 أبريل 2013 - 21:33 من طرف نبع الورود

» أنواع أنواع ..اوضاع اوضاع
الجمعة 1 مارس 2013 - 23:51 من طرف محمد الكووك

» ملحقات للفوتوشوب ،، جماجم ،، هياكل عظمية ،،
الثلاثاء 11 ديسمبر 2012 - 2:11 من طرف أبو فيصل

» الزي الشعبي للمرأة في ليبيا
الأحد 9 ديسمبر 2012 - 14:29 من طرف لجين

» اهل المحبة والوفاء وصدق واخلاص
الجمعة 7 ديسمبر 2012 - 18:23 من طرف لجين

» cd audio coversation تعلم اللغه الفرنسيه..تحميل
الخميس 6 ديسمبر 2012 - 15:15 من طرف وحيد

» اهل المحبة
الإثنين 3 ديسمبر 2012 - 18:43 من طرف لجين

» برنامج قاهر الرابدشير الأن تستطيع تحميل ما تشاء
الأربعاء 21 نوفمبر 2012 - 18:38 من طرف العباد العباد

» شتاوات شتاوات شتاوات
الأحد 18 نوفمبر 2012 - 19:57 من طرف عيون الجاسر

» الوشم الليبي ... منذ أقدم العصور ..
الثلاثاء 13 نوفمبر 2012 - 15:38 من طرف ametabb

» خبر عاجل....موضوع وداع ...مـا تخـيلت في يـوم انـي ممكن احـط مـوضوع وداع
الخميس 1 نوفمبر 2012 - 6:47 من طرف عاشق الرمال

» افكار حلوه لتقديم الحلويات و المعجنات للضيوف
الثلاثاء 9 أكتوبر 2012 - 13:58 من طرف cianderellaiii

المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 3 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 3 زائر :: 1 روبوت الفهرسة في محركات البحث

لا أحد

أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 83 بتاريخ السبت 21 يناير 2012 - 22:20
دخول
اسم العضو:
كلمة السر:
ادخلني بشكل آلي عند زيارتي مرة اخرى: 
:: لقد نسيت كلمة السر
ساعه

sawan


شاطر | 
 

 الكنافة بالقشطه او الكريمه

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
joud
المراقب العام
المراقب العام


ليبيا
نقرا
انثى
عدد الرسائل : 5189
العمر : 39
تاريخ التسجيل : 07/05/2009
نقاط : 9620

مُساهمةموضوع: الكنافة بالقشطه او الكريمه   السبت 13 يونيو 2009 - 10:05

المقادير
نص كيلوا كنافه شعر ناعمه
كوب ونص سمن او زبده (أنا عن نفسي باحب احط سمنه بلدي لكن باحط جزء من الكوبايتين زيت دره عشان ما تتحروقش السمنه )
ربع كوب سكر بدره
وللحشو
كوبايتين كريم باتسيير او كاستر او مهلبيه عاديه او ممكن نعملها بمكسرات مهروسه ومضاف عليها سكر خفيف وجوز هند وزبيب وكده يعنى
وكوبايتين شربات او شيره (الشربات معروفه يعنى كوباتين سكر وكوبايتين ميه ولمونه على النار لحد ما يتقل )
بس الكنافه لازم الشربات يكون تقيل شويه
الطريقه
اول حاجه بنجيب الكنافه ونقطعها حتت صغيره اوي
انا عشان تتفرم سهل اوي بابيتها فى الفريزر وبعدين افركها وهى متجمده
بتكون اسهل وتطلع مفرومه اكتر
بعد كده بنرش عليها السكر البودره ونقلبه فيها كويس وبعد كده بنكون حطينا السمن على النار تسخن شويه مش اوي اوي
وبعدين نرشها على الكنافه ونوزعها كويس ونفرك الكنافه بادينا وطبعا ممكن الكنافه تاخد سمن اكتر من كده ونعرف منين انها استكفت سمن
لما ناخد حبه في ادينا ونضغط عليها بادينا لو طلعت سمن تبقى تمام

ولما نفتح ادينا نلاقيها اشتكلت كده على بعضها كده تبقى السمن تمام لو ما عملتش كده نبقى زود ربع كوبايه سمن كمان



بعد كده ناخد نص الكنافه وفردها فى صنيه ونضغط عليها جامد اوي ويستحسن بعد ما نوزعها نضغط عليها بصنيه تانيه مقاسها اصغر من صنية الكنافه
وبعد كده نفرد عليها الحشو
لو كان كريمه زي كده

او مكسرات او حشو مشكله

بعد كده بنجيب باقي الكنافه ونفردها على وش الصنيه بالراااااااحه اوي خصوصا لو كان الحشو كريمه ونوزعها كويس بحيث نخطي الحشو كويس اوي
وبعد كده نضغط عليه بالرااااااااحه اوي لو كانت الحشوه كريمه او حاجه طريه
ولو كنت مكسرات نضغط اوي بقى مش مشكله ونظغط على الجوانب كويس عشان تقفل على الحشو
ونجيب الصنيه الاصغر منها
ونضغط بها بالراحه برضه للكريمه وجامد للتانيه ونساوي بها وش الصنيه كويس اوي وبعدين نسيبها فوقيها ويا ريت كمان نحط فى الصنيه حاجه تقيله شويه كيس سكر كيلو مثلا لمده خمس دقايق كده


بعد كده التسويه بقى طبعا احناعايزنها تطلع من فوق زي من تحت
فى طريقتين يا فندم
الاول انك تسويها لحد لما تحمر من تحت وبعدين تقلبيها فى صنيه تانيه قدها بالتام وممكن تقلبيها الاول على حاجه مسطحه وبعدين تزحلقيها كده فى نفس الصنيه بتاعتها ودي طريقه احسن عشان بتطلع حمرا ومساويه من فوق ومن تحت والمشكله ان الحكايه دي بتبقى صعبه شويه فى الكريمه بالذات
والطريقه التانيه بقى انك تحطي على وشها من فوق الصنيه الىكنا بنساوي بها الوش وتسبيها معاها فى الفرن كده وهى هاتحمر الوش برضه بس مش هايبقى نفس الدرجه بتاعة تحت يعنى
المهم بعد ما تطلع احنا نسقيها الشربات الى عملنا قبل كده وبرد

ودي الكنافه بالقشطه

اه وبالمناسبه بالش فزلكه زياده من حضاراتكم
السكر البودره ما تلغيهوش وتقولي ماهو فى شربات لان السكر البودره هو الى بيخلي الكنافه تمسك فى بعضها
وكمان الشربات لازم يكون تقيل عشان برضه تمسك فى بعضها
والسمنه لو كانت قليل هاتطلع الكنافه ناشفه ومش لونها احمر وحلو
اه وعلى فكره فى كنافه فى السوبر ماركت بتكون مفرومه ومفروكه بالسمن احيانا كمان لكن انا باحب اجيب الطازه من المخبز راسا الينا
لكن طبعا المجمده تمشي برضه ما تقولش لا
بس خلي بالك لو كانت مفروكه بالسمن ابقى حطي سمن قليل بقى يعنى نص الكميه ولا حاجه
والشربات لوخفيف الكنافه هاتطلع طريه وبايشه ومش مقرمشه
واي اسأله يا ستاتيت يا حلوين او يا رجاله برضه انا تحت امركم
والى يجرب يقووووووووولي

اني جربتها وكذا مره واحسن ملي في المحلات جاهزة
:0013:









الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
صوان
المدير العام
المدير العام


ليبيا
نحب المنتدى
ذكر
عدد الرسائل : 2278
العمر : 39
الحمد لله
تاريخ التسجيل : 16/12/2008
نقاط : 2520

مُساهمةموضوع: رد: الكنافة بالقشطه او الكريمه   السبت 13 يونيو 2009 - 10:46

الله يعطيك الف الف عافية

وتسلم يدك اختى جود

متميزة دائما

بانتظار جديدك من الابداع

بصراحه
موضيعك دائماً مميزه

دمتي بخير








تصميم اهداء من حلو الجياة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
joud
المراقب العام
المراقب العام


ليبيا
نقرا
انثى
عدد الرسائل : 5189
العمر : 39
تاريخ التسجيل : 07/05/2009
نقاط : 9620

مُساهمةموضوع: رد: الكنافة بالقشطه او الكريمه   السبت 13 يونيو 2009 - 10:58

شكرا اخي صوان على متابعتك الدائمه
:1121: :33zz:








الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الكنافة بالقشطه او الكريمه
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: منتدى الأسرة :: مأكولات متنوعة-
انتقل الى: